Wat is zacht water en wat is het verschil met hard water?

Zacht water is vrij van mineralen die kalkaanslag veroorzaken, waardoor het beter is voor de leidingen en apparaten in je huis. Het helpt detergenten efficiënter te werken en vermindert de schoonmaaktijd. Hard water daarentegen is rijk aan mineralen zoals calcium en magnesium, wat kalkaanslag veroorzaakt en de onderhoudskosten verhoogt. Zacht water is milder voor je huid en haar, terwijl hard water lelijke afzettingen op armaturen kan achterlaten en de efficiëntie van apparaten kan verminderen. Overschakelen naar zacht water kan leiden tot een lager energieverbruik en een langere levensduur van apparaten.

Belangrijkste kenmerken

 • Zacht water is vrij van mineralen zoals calcium en magnesium, in tegenstelling tot hard water.
 • Hard water veroorzaakt kalkaanslag in leidingen en apparaten, terwijl zacht water dat niet doet.
 • Zacht water verbetert de efficiëntie van wasmiddelen, waardoor het gebruik van zeep en detergent vermindert in vergelijking met hard water.
 • Zacht water is milder voor de huid en het haar, wat betere gezondheidsvoordelen biedt dan hard water.
 • Zacht water verbetert de efficiëntie en levensduur van apparaten, waardoor de onderhoudskosten lager zijn in vergelijking met hard water.

Jaar ervaring

%

Tevredenheid

Klanten

Wat is het verschil tussen hard water en zacht water?

Hard Water

Hard water, rijk aan mineralen zoals calcium en magnesium, kan een grote impact hebben op je huishouden en dagelijkse routines. De hardheid van water wordt bepaald door de concentratie van deze mineralen. Wanneer ze oplossen in water, kunnen ze kalkaanslag vormen, wat je waterleidingen kan verstoppen en de efficiëntie van huishoudelijke apparaten kan verminderen.

Je kunt kalkaanslag opmerken op je kranen, douchekoppen en in je waterkoker of koffiemachine. Deze aanslag kan er onaantrekkelijk uitzien en is moeilijk schoon te maken. Daarnaast dwingt kalkrijk water je om meer zeep en wasmiddel te gebruiken voor de was en het baden, aangezien calcium- en magnesiumionen in het water het moeilijk maken om schuim te creëren. Na verloop van tijd verhoogt dit niet alleen je uitgaven, maar heeft het ook een impact op het milieu.

Je leidingen en apparaten lijden ook onder hard water. De kalkaanslag kan waterleidingen verstoppen, wat leidt tot verminderde waterstroom en verhoogd energieverbruik. Verwarmingselementen in apparaten zoals boilers en vaatwassers worden minder efficiënt door kalkaanslag, waardoor ze harder moeten werken en sneller slijten.

Tijdig aanpakken van deze problemen kan je helpen om de efficiëntie en netheid van je huis te behouden.

Zacht water

Zacht water, vrij van kalkveroorzakende mineralen zoals calcium en magnesium, biedt tal van voordelen voor zowel het huishouden als de persoonlijke verzorging. Wanneer je kalkvrij water gebruikt, zul je merken dat je kranen en sanitair onberispelijk blijven, zonder ontsierende kalkafzettingen. Dit betekent minder tijdsverlies aan het schrobben van hardnekkige kalk en meer tijd om te genieten van een schoon en sprankelend huis.

Waterhardheid is een belangrijke factor bij het bepalen van de kwaliteit van je water. In tegenstelling tot hard water, verstopt zacht water je leidingen niet en vermindert het de efficiëntie van je apparaten niet. Dit vertaalt zich naar een lager energieverbruik en langer meegaande huishoudelijke apparaten, waardoor je geld bespaart op onderhoud en vervangingen.

Een van de grootste voordelen van zacht water is dat het milder is voor je huid en haar. Je hebt minder zeep en shampoo nodig om een goed schuim te krijgen, waardoor je huid gladder en je haar glanzender wordt.

Bovendien verbetert zacht water de efficiëntie van wasmiddelen, wat betekent dat je was schoner en helderder uit de machine komt. Over het algemeen zijn de voordelen van het gebruik van verzacht water duidelijk: het verbetert de functionaliteit van je huis en biedt een betere persoonlijke verzorging.

Hoe wordt de waterhardheid gemeten?

De hardheid van water wordt gemeten om te bepalen hoeveel mineralen, zoals calcium en magnesium, erin opgelost zijn. Dit is belangrijk bij de keuze van een geschikte waterverzachter zodat je efficiënt de kalk in het water kan verwijderen.

Enkele eenvoudige stappen om de hardheid van water te meten zijn:

 1. Watermonster nemen: Eerst wordt er een klein monster van het water genomen dat getest moet worden.
 2. Testkit gebruiken: Er zijn speciale testkits beschikbaar die het meten van waterhardheid eenvoudig maken. Deze kits bevatten meestal teststrips of druppelflessen met chemische oplossingen.
 3. Teststrip methode: Als je teststrips gebruikt, dompel je de strip kort onder in het watermonster. De strip verandert van kleur afhankelijk van de hardheid van het water. Je vergelijkt de kleur van de strip met een kleurenkaart die bij de testkit wordt geleverd om de hardheid af te lezen.
 4. Druppel methode: Bij de druppelmethode voeg je druppels van een speciale oplossing toe aan het watermonster totdat een kleurverandering optreedt. Het aantal druppels dat nodig is voor de kleurverandering geeft de hardheid van het water aan.
 5. Resultaten interpreteren: De resultaten worden meestal uitgedrukt in “parts per million” (ppm) of in Duitse graden (°dH). Hoe hoger het getal, hoe harder het water.
 • Zacht water: minder dan 60 ppm of minder dan 3,5 °dH
 • Matig hard water: 60-120 ppm of 3,5-7 °dH
 • Hard water: 120-180 ppm of 7-10,5 °dH
 • Zeer hard water: meer dan 180 ppm of meer dan 10,5 °dH

Gezondheidsvoordelen

Je zult aanzienlijke gezondheidsvoordelen merken wanneer je overstapt op het gebruik van zacht water. In tegenstelling tot hard water, dat vol zit met hoge niveaus van calcium en magnesium, is zacht water vrij van deze mineralen. Dit verschil in waterhardheid kan verschillende gezondheidsvoordelen brengen in je dagelijkse leven.

Allereerst is zacht water milder voor je huid. Hard water laat vaak mineralen achter die je huid kunnen uitdrogen, wat leidt tot irritatie en jeuk. Zacht water helpt daarentegen de natuurlijke vochtbalans van je huid te behouden, waardoor het zacht en glad blijft.

Hier zijn enkele specifieke voordelen die je zult ervaren:

 • Zachter haar: Shampoo schuimt beter met zacht water, wat resulteert in glanzender en beter handelbaar haar.
 • Gezondere huid: Zacht water vermindert droogheid en irritatie, waardoor je huid meer gehydrateerd aanvoelt.
 • Betere mondhygiëne: Zacht water laat geen mineralen achter op je tanden, wat betere tandheelkundige gezondheid bevordert.
 • Effectieve reiniging: Zeep en detergent werken efficiënter, waardoor de behoefte aan agressieve chemicaliën vermindert.
 • Verbeterde lichaamshygiëne: Zacht water spoelt zeep grondiger af, waardoor je je schoner en verfrist voelt.

Overstappen op zacht water kan een merkbaar verschil maken in je algehele welzijn, en je deze waardevolle gezondheidsvoordelen bieden.

Economische Voordelen

Zacht water zorgt voor aanzienlijke economische voordelen door het verminderen van huishoudelijke uitgaven en het verlengen van de levensduur van je apparaten.

Allereerst zul je een duidelijke kostenbesparing op schoonmaakproducten opmerken. Zacht water vereist minder zeep en detergent, wat betekent dat je minder zult uitgeven aan deze producten. Bovendien minimaliseert zacht water kalkaanslag in je apparaten, wat resulteert in een lager energieverbruik. Apparaten zoals boilers en vaatwassers werken efficiënter zonder de belemmering van kalkaanslag, wat leidt tot lagere energierekeningen.

Daarnaast zal de duurzaamheid van je huishoudelijke machines verbeteren. Apparaten die werken met zacht water ondervinden minder mechanische problemen en storingen, waardoor ze minder vaak onderhoud en vervanging nodig hebben. Deze verbeterde efficiëntie draagt ook bij aan een algehele efficiëntieverbetering in je huis.

Milieuvoordelen

Onthard water biedt verschillende milieuvoordelen door het verminderen van het gebruik van wasproducten en schoonmaakmiddelen en zo ook de productie ervan beperkt. Kalkvrij water helpt niet alleen jou, maar draagt ook bij aan een gezondere planeet door verschillende milieuvoordelen.

Ten eerste leidt zacht water tot energiebesparing. Zonder kalkaanslag werken je verwarmingssystemen en apparaten efficiënter, wat energie bespaart en je ecologische voetafdruk verkleint.

Ten tweede verlengt het de levensduur van je huishoudelijke apparaten. Apparaten zoals wasmachines en vaatwassers gaan langer mee zonder de schadelijke effecten van hard water, wat betekent dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden en er minder elektronisch afval ontstaat.

Laten we de milieuvoordelen even kort oplijsten:

 • Lager energieverbruik: Apparaten werken efficiënter, waardoor het energieverbruik vermindert.
 • Minder afvalproductie: Langere levensduur van apparaten betekent minder frequente vervangingen en minder afval.
 • Minder chemisch gebruik: Je hebt minder wasmiddelen en schoonmaakmiddelen nodig, wat beter is voor aquatische ecosystemen.
 • Minder zoutafvoer: Minder behoefte aan wateronthardingszouten betekent minder verontreinigende stoffen in het afvalwater.
 • Kostenbesparing: Minder uitgaven aan energie en vervangende apparaten vertaalt zich ook in een kleinere milieu-impact.

Waterontharders

Waterontharders, ofwel waterverzachters, spelen een cruciale rol bij het elimineren van de calcium- en magnesiumionen die water hard maken. Wanneer je een waterverzachter gebruikt, wordt het hard water omgezet in zacht water, waardoor kalkafzetting wordt voorkomen, wat schade aan apparaten kan veroorzaken en leidingen kan verstoppen.

Door een efficiënte waterontharder te installeren, kun je de levensduur van je huishoudelijke apparaten aanzienlijk verbeteren, van wasmachines tot koffiezetapparaten.

Wanneer hard water door een waterverzachter stroomt, vervangt het ionenuitwisselingsproces de calcium- en magnesiumionen door natrium- of kaliumionen. Dit resulteert in zacht water, dat niet alleen kalkafzetting voorkomt, maar ook de effectiviteit van zeep en detergenten verbetert, waardoor je minder verbruikt.

Je zult minder vlekken op je vaat zien, zachter wasgoed en een gladdere huid en haar opmerken bij het gebruik van zacht water.

De juiste waterverzachter kiezen hangt af van de hardheidsgraad van je water en je huishoudelijke behoeften. Het is belangrijk om verschillende modellen en functies te vergelijken om er een te vinden die aan je eisen voldoet.

Professionele installatie wordt vaak aanbevolen om optimale prestaties en eenvoudig onderhoud te garanderen, wat je gemoedsrust en langdurige voordelen oplevert.

Onderhoud en Levensduur

Goed onderhoud en regelmatige zorg garanderen dat je waterverzachter efficiënt werkt en de levensduur verlengt. Door eenvoudige stappen te nemen, kun je de opbouw van kalkaanslag voorkomen en ervoor zorgen dat je apparaten soepel blijven werken.

Enkele belangrijke tips om je waterverzachter in topconditie te houden:

 • Controleer regelmatig de zoutniveaus: Zorg ervoor dat de pekeltank altijd gevuld is met het juiste zout om de harskorrels effectief te regenereren.
 • Reinig de pekeltank: Reinig de tank periodiek om zoutbruggen of slib te verwijderen die de werking van het systeem kunnen belemmeren.
 • Inspecteer de harskorrels: Na verloop van tijd kunnen harskorrels minder effectief worden. Controleer ze jaarlijks en vervang ze indien nodig.
 • Controleer de waterhardheid: Test de waterhardheid periodiek om te bevestigen dat je waterverzachter efficiënt werkt.
 • Onderhoud de unit: Plan ten minste één keer per jaar professioneel onderhoud om eventuele problemen aan te pakken.

Technische Specificaties

Een goed begrip van de technische specificaties van waterontharders garandeert dat je het beste systeem voor de behoeften van je huishouden kunt selecteren. Bij het evalueren van waterontharders is het belangrijk te begrijpen hoe ze de hardheid van water aanpakken. Het kernmechanisme omvat ionenuitwisseling, waarbij calcium- en magnesiumionen in hard water worden ingewisseld voor natriumionen, wat resulteert in zacht water.

Zoek naar waterontharders met een hoge capaciteit, wat aangeeft hoeveel hard water ze kunnen verzachten voordat regeneratie nodig is. Dit wordt meestal gemeten in korrels per gallon of liters. Let op de doorstroomsnelheid, zodat deze voldoet aan de waterverbruiksbehoeften van je huishouden zonder dat de waterdruk daalt.

Regeneratiecycli zijn een ander belangrijk aspect. Sommige waterontharders gebruiken tijd gestuurde regeneratie, terwijl andere vraag gestuurd zijn. Vraag gestuurde systemen zijn efficiënter omdat ze regenereren op basis van daadwerkelijk waterverbruik, waardoor zout- en waterverbruik worden verminderd.

Overweeg het type regelklep, aangezien dit de efficiëntie en levensduur van het apparaat beïnvloedt. Kies voor een betrouwbaar merk met goede recensies, zodat de technische specificaties perfect aansluiten bij jouw behoeften.

Het verschil zacht water en hard water

Beoordelingen

Wat onze klanten zeggen

Aqua4u
5.0
Gebaseerd op 63 beoordelingen
powered by Google
JP ScholierJP Scholier
16:12 21 Jun 24
Mario PLMario PL
09:37 15 Jun 24
Uitstekende service. Vriendelijke en efficiënte communicatie en logistiek. Eén telefoontje om een ​​afspraak te maken, bezoek om de details af te spreken en een paar dagen later de installatie. We kunnen nu genieten van water van hoge kwaliteit, inclusief het drinken ervan (gratis filter in de keuken). Erg bedankt!
Zeer goede ervaring met deze firma. Een vlot contact, professionele plaatsing en een correcte afhandeling. Zeker aan te raden.
Wij zijn uiterst tevreden van de professionaliteit en vriendelijkheid van Thomas en Gilles, respectievelijk de zaakvoerder en de plaatser van Aqua4you.
Mehdi SaihiMehdi Saihi
14:17 02 May 24
Super bedrijf en vriendelijke personen.Heel tevreden over mijn water.Zekere aanrader
Luc De SchepperLuc De Schepper
16:29 29 Apr 24
Noella VermeerschNoella Vermeersch
18:22 25 Apr 24
Heel correcte firma. Super installateur, netjes en efficiënt. Eerlijke verkoper.
ann decuypereann decuypere
14:59 22 Apr 24
Thomas is een vriendelijke en geen opdringere verkoper met een goeie uitleg over hun produkt!Vandaag is de waterverzachter geplaatst, Alles goed verlopen.Proper en netjes gedaan van de werkman.Heel tevreden klant
Willem HaerensWillem Haerens
16:58 09 Apr 24
Heeft zelfs de druk op mijn kraan verhoogd bij het installeren
Mohamad FayedMohamad Fayed
09:58 27 Mar 24
Geweldig wateronthardersysteem en waterdrinkfilters.Installatie verliep netjes en schoon. Het onderhoud is jaarlijks en op tijd. Bereikbaar en responsief. Professionele en vriendelijke eigenaar en personeel. Alles met een geweldige prijs.Bedankt voor de geweldige service 😊
Veerle DiependaeleVeerle Diependaele
15:59 18 Mar 24
Volgens afspraak geïnstalleerd & zonder problemen operationeel.
Kristien SchockaertKristien Schockaert
11:43 15 Mar 24
Heel beleefd en proper werk en uitleg . Ik raad het iedereen aan .
ghislain jonckheereghislain jonckheere
08:51 27 Feb 24
Deze week een waterverzachter geplaatst, super tevreden ,zeer spontaan , snel en vriendelijk .Een aanrader , levenslang garantie bij onderhoud . Gewoon Top.
Nathan B.Nathan B.
20:25 26 Feb 24
Na vergelijking tussen verschillende marktspelers kwam Aqua4U er sterk bovenuit in zowel klantvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Thiebout en Gilles hebben alles zeer professioneel en keurig geplaatst met zo min mogelijk plaatsverlies in een kleine stadswoning. Zeer blij met het vakmanschap!
Sarah VRSarah VR
17:14 25 Feb 24
Nico Van HoeckeNico Van Hoecke
17:47 08 Feb 24
Vandaag hebben ze bij ons de waterverzachter geplaatst. Hele vlotte en vriendelijke service, hele goede uitleg gekregen van Gilles. Een test voor en na gedaan en het verschil is enorm groot! Het drinkwater smaakt heelLekker en zuiver met de extra drinkwater filter.Top service! Een echte aanrader aan een hele scherpe prijs!Hele aangename en vriendelijke persoon,Gilles.
Joris VolvoJoris Volvo
07:15 06 Feb 24
Rond de jaarwisseling hebben we aqua4u eens laten komen met wat uitleg en voor offerte. Na goede uitleg over de verschillende toestellen hebben we een waterverzachter ons zelf cadeau. De levering is snel geplaatst geweest na de offerte. De plaatsing is zeer professioneel en proper gedaan. Na de werken werd alles nog eens getest van toestel, leiding en het water zelf. Nu na 4 weken voelen we echt het verschil aan onze kleren, huid, haar, de kranen dat het echt wel helpt.Voor ons geen overbodige luxeBij offerte werden we niet gedwongen tot aankoopLevering volgt vlot na offerteCorrecte prijsNette afwerking, geen opkuis achterafTis een aanrader vooraf al je hard water hebt.(Gijverinkhove)
Karolien DenooKarolien Denoo
11:26 03 Feb 24
Prima service van de 2 broers! Hebben snel gereageerd, we zijn heel tevreden.
Jagdish BhattaJagdish Bhatta
08:26 02 Feb 24
top service, zeer vriendelijke broers. Dit is zeker het juiste adres!
Werner 1138Werner 1138
18:17 31 Jan 24
Het team van Aqua4U (broers) was heel vriendelijk.Snelle respons bij mailen.Een echte aanrader van verkoop, info tot plaatsing. De plaatsing werd professioneel uitgevoerd met oog voor detail. Snelle levering en plaatsing zoals afgesproken. Prijs/kwaliteit top.Nu genieten van mijn onthard water.Werner (Overijse)
Bettina ArijsBettina Arijs
17:29 01 Dec 23
Super goede service super lieve mensen dringend niet aan om te kopen vandaag de onze geplaatst en binnen 14 dagen bij mijn zus en schoonzus zeker een aanrader.
Frédéric SalmonFrédéric Salmon
11:48 01 Dec 23
Top mensen, top bedrijf!
David GoubertDavid Goubert
14:21 23 Nov 23
Een echte aanrader van verkoop tot plaatsing. Alles op maat voorgesteld en plaatsing uitgevoerd met oog voor detail. Na plaatsing de nodige tijd genomen om alles uit te leggen. Wil je service en vakmanschap, zoek niet verder. Dank u aqua4u voor onze installatie.
Fahim MFahim M
20:06 16 Nov 23
Het team van Aqua4u was heel vriendelijk, ze hebben een waterontharder geïnstalleerd met 6 zakjes zout en een waterfilter voor de keukenkraan.
Tbini MoezTbini Moez
07:33 15 Nov 23
Topservice, schoon werk en vriendelijk persoon! Nou, geef👍
Lancelot SeghersLancelot Seghers
14:33 14 Nov 23
Snelle, correcte en propere installatie met een degelijke uitleg. De gratis filter voor het kraantjeswater maakt nu ook dat het kraantjes water lekker is.
Dilya BakhtievaDilya Bakhtieva
11:40 07 Nov 23
Zeer goede en snelle service tegen een scherpe prijs.
baue van Laerebaue van Laere
17:51 27 Oct 23
Zeker een aanrader!! Zowel de persoon die komt kijken voor de plaatsing als de persoon die komt plaatsen zijn super vriendelijk en zeer schappelijk van prijs
Sandra De PauwSandra De Pauw
06:45 24 Oct 23
Superfirma,vriendelijk en zeer correct en mooi werk geleverd ,een aanrader
Kim Van KerckhovenKim Van Kerckhoven
16:44 10 Oct 23
Zeer aangename mannen om mee samen te werken. Snelle respons op mijn offerte aanvraag. Professioneel en vriendelijk plaatsbezoek en zeer duidelijke uitleg over het product. Snelle levering en plaatsing zoals besproken. Prijs/kwaliteit perfecte combo. Super vriendelijke gasten!
Valentine vervaekeValentine vervaeke
11:44 03 Oct 23
luka bruynoogheluka bruynooghe
12:03 30 Sep 23
Thomas kwam snel kijken na aanvraag, overlopen van de mogelijke opties was duidelijk.Bij installatie werd een klein extra'tje meegenomen waardoor wij geen aparte loodgieter moesten inschakelen, werd zeer geapprecieerd.Het water uit de gootsteen is merkbaar veel helderder en smaakt veel beter oa door toevoeging van nog een extra drinkwaterfilter.Factuur kwam zonder verrassingen, hele proces was zeer aangenaam.
emmanuel janssensemmanuel janssens
10:29 23 Sep 23
Heel tevreden klant over de diensten van Aqua4u, heel professionele installatie, perfecte service, komen afspraken na, vriendelijke en vlotte afhandeling. Graag tot binnenkort.
Geert Van KerschaverGeert Van Kerschaver
17:22 05 Sep 23
Zeer tevreden over de service. Van het eerste contact tot plaatsing tot afhandeling,heel vriendelijk,profesioneel personeel. Wij raden deze firma zeker aan.
MINH NGUYENMINH NGUYEN
16:10 05 Sep 23
Ik heb per e-mail een offerte aangevraagd en de volgende dag werd ik door T gecontacteerd om een ​​afspraak voor dezelfde dag te regelen. Na mijn huidige installatie te hebben geïnspecteerd, heeft T mij gedetailleerd uitgelegd en geadviseerd welk model ontharder overeenkomt met de behoeften van mijn huishouden, tegen een onverslaanbare prijs. Ik ben volledig overtuigd door zijn uitleg, zijn aanbod en tekende de offerte voor montage binnen 4 weken.2 dagen voor de installatiedag heb ik de foto gestuurd om de installatie thuis te verduidelijken en T heeft alles al voorbereid wat nodig is om perfect aan te sluiten op de afvoerleidingen, het is wel een beetje bijzonder maar dat hij voor mijn installatie een stuk op maat heeft ontworpen. En alles is bij de prijs inbegrepen! Wauw geweldig!Op de dag van installatie kwam G vóór de afspraaktijd en legde mij uit wat hij in verschillende fasen gaat installeren. De installatie verliep perfect zoals verwacht en netjes afgewerkt.Naast de filters bij de waterontharder heeft G een HomeWater kit geïnstalleerd bij de kraan in de keuken, het water is dubbel gefilterd en zo zuiver als bronwater.Ik had geen vertrouwen in kraanwater, maar na de installatie door AQUA4U ben ik er volledig van overtuigd dat het water in mijn huis van uitstekende kwaliteit is voor mijn gezondheid, mijn lichaam en mijn apparaten.Ik ben helemaal tevreden met mijn keuze voor Aqua4u, bedankt T en G voor jullie uitstekende dienstverlening en tot zeer binnenkort tijdens het jaarlijkse onderhoud van de machine (optie). Bedankt en tot ziens
Quinten NevensQuinten Nevens
05:14 04 Sep 23
We hadden voordien last van bijzonder veel kalk en dit is volledig verdwenen na het zetten van een installatie door Aqua4u! Uitstekende en zeer vriendelijke service en kwaliteit! Prijs-kwaliteit doe je hier echt de beste deal vind ik! Ze zijn echt zeer gemakkelijk te bereiken (wat zeker niet bij elke plaatser zo is) en bijkomend kan ik nu via de kraan steeds genieten van lekker zuiver water aangezien deze firma ook een filter geplaatst heeft onder de kraan, echt TOP! Ik ben echt zeer blij dat ik met deze firma in zee gegaan ben! Ik raad het echt iedereen aan!!
Goede service, komen hun afspraken na! Goede verhouding prijs/kwaliteit!
Kris KrisKris Kris
13:40 17 Aug 23
Perfecte service!Zeer tevreden ,correcte personen!
Ilse VansteegerIlse Vansteeger
00:08 31 May 22
Onze waterverzachter deed het niet meer. Wij hebben wegens enorm hard water eerst verschillende offertes opgevraagd en verschillende firma's laten langskomen.Thomas van Aqua4u heeft ons van het meest eerlijke advies voorzien,. Alles gebeurt in vertrouwen. Twijfel niet en ga voor kwaliteit, vakmanschap en eerlijkheid. Koop bij Aqua4u.
Laura MacoursLaura Macours
10:07 04 May 22
Super tevreden over Aqua4u, zeker een aanrader! Wij hadden na aanvraag van een offerte binnen de week zowel de offerte, die prijs/kwaliteit veruit de beste was, alsook de plaatsing van onze waterontharder. Vlotte en vriendelijke service.
Britt RenardBritt Renard
15:55 25 Apr 22
Wij hebben wegens enorm hard water eerst verschillende offertes opgevraagd en verschillende firma's laten langskomen.Thomas van Aqua4u heeft ons van het meest eerlijke advies voorzien, en had eveneens de meest democratische prijs.De plaatsing kon op zeer snelle termijn (binnen de 2 weken) en we zijn erg tevreden van het resultaat! We zouden iedereen Aqua4u aanraden!
Roos DNRoos DN
15:11 15 Mar 22
Onze waterverzachter deed het niet meer, dus ik dacht dat deze onderhoud nodig had. Maar bij nazicht door Aqua4u bleek dat ons toestel enorm verouderd was. Onderhoud zou het probleem even verhelpen, maar niet op lange termijn.Thomas stelde voor om een nieuw besturingssysteem te installeren dat duurzamer te werk gaat. Hij heeft dit meteen kunnen vervangen.Wij zijn vlot, correct en vriendelijk verder geholpen geweest en kunnen nu op lange termijn verder met dezelfde waterverzachter.Zeker een aanrader!
patrick de neefpatrick de neef
18:05 09 Feb 22
vlugge reactie, machine kapot en binnen het uur had ik antwoord en tegen savonds was er al nieuwe geplaatst. Zeer jong, dynamisch en correct persoon.wat voornamelijk is werkt alleen en maakt tijd om zijn klant, wat een groot pluspunt is.Alsook zijn de tarieven zeer betaalbaar dus een echte aanrader
JP ScholierJP Scholier
16:12 21 Jun 24
Mario PLMario PL
09:37 15 Jun 24
Excellent service. Friendly and efficient communication and logistics. One phone call to setup a meeting, visit to agree detail and installation a few days latter. We can now enjoy high quality water including drinking one (free of charge filtr in the kitchen). Many thanks!
Very good experience with this company. Smooth contact, professional installation and correct handling. Definitely recommended.
We are extremely satisfied with the professionalism and friendliness of Thomas and Gilles, the manager and installer of Aqua4you respectively.
Mehdi SaihiMehdi Saihi
14:17 02 May 24
Great company and friendly people.Very satisfied with my water.Definitely recommended
Luc De SchepperLuc De Schepper
16:29 29 Apr 24
Noella VermeerschNoella Vermeersch
18:22 25 Apr 24
Very correct company. Super installer, neat and efficient. Honest seller.
ann decuypereann decuypere
14:59 22 Apr 24
Thomas is a friendly and not pushy salesman with a good explanation about their product!Today the water softener was installed. Everything went well. Clean and neatly done by the workman.Very satisfied customer
Willem HaerensWillem Haerens
16:58 09 Apr 24
Even increased the pressure on my faucet when installing
Mohamad FayedMohamad Fayed
09:58 27 Mar 24
Great water softener system, and water drinking filters.Installation was tidy and clean. Maintenance is annual and on time. Reachable and responsive. Professional and friendly owner and staff. All with a great price.Thank you for the wonderful service 😊
Veerle DiependaeleVeerle Diependaele
15:59 18 Mar 24
Installed as agreed & operational without any problems.
Kristien SchockaertKristien Schockaert
11:43 15 Mar 24
Very polite and clean work and explanation. I recommend it to everyone.
ghislain jonckheereghislain jonckheere
08:51 27 Feb 24
Installed a water softener this week, super satisfied, very spontaneous, fast and friendly.Highly recommended, lifetime warranty on maintenance. Simply great.
Nathan B.Nathan B.
20:25 26 Feb 24
After comparing various market players, Aqua4U came out strong in terms of customer friendliness, price and quality. Thiebout and Gilles installed everything very professionally and neatly with as little loss of space as possible in a small city home. Very happy with the craftsmanship!
Sarah VRSarah VR
17:14 25 Feb 24
Nico Van HoeckeNico Van Hoecke
17:47 08 Feb 24
Today they installed the water softener for us. Very smooth and friendly service, received very good explanations from Gilles. Did a before and after test and the difference is huge! The drinking water tastes wholeTasty and pure with the extra drinking water filter.Great service! Highly recommended at a very competitive price!Very pleasant and friendly person, Gilles.
Joris VolvoJoris Volvo
07:15 06 Feb 24
Around the turn of the year we had aqua4u come with some explanation and a quote. After a good explanation about the different devices, we received a water softener as a gift. The delivery was made quickly after the quotation. The installation was done very professionally and cleanly. After the work, everything was tested again, including the appliance, pipes and the water itself. Now after 4 weeks we really feel the difference in our clothes, skin, hair, the taps that it really helps.Not an unnecessary luxury for usWe were not forced to purchase when we were quotedDelivery follows quickly after quotationCorrect priceNeat finish, no clean-up afterwardsIt is recommended in advance if you have hard water.(Gijverinkhove)
Karolien DenooKarolien Denoo
11:26 03 Feb 24
Excellent service from the 2 brothers! We responded quickly, we are very satisfied.
Jagdish BhattaJagdish Bhatta
08:26 02 Feb 24
top service, very friendly brothers. This is definitely the right address!
Werner 1138Werner 1138
18:17 31 Jan 24
The Aqua4U team (brothers) was very friendly.Fast response to emails.Highly recommended from sales, information to installation. The installation was carried out professionally with an eye for detail. Fast delivery and installation as agreed. Price/quality top.Now enjoy my softened water.Werner (Overijse)
Frédéric SalmonFrédéric Salmon
11:48 01 Dec 23
Top people, top company!
Fahim MFahim M
20:06 16 Nov 23
The team of Aqua4u was very gentle, they have installed water softener with 6 bags of salt and a water filter for kitchen tap.
Dilya BakhtievaDilya Bakhtieva
11:40 07 Nov 23
Very good and fast service at a competitive price.
Valentine vervaekeValentine vervaeke
11:44 03 Oct 23
Serge VerovskiSerge Verovski
09:00 27 Oct 22
Very qualitative and efficient service, we have received the quote on the same day we have contacted Thomas, and the installation was finsihed and done 2 weeks later. Everything works great and girlfriend is happy :-)Also to mention, the best price from all the companies contacted.
Els TobacEls Tobac
21:09 16 Feb 22
Super happy with the professional support received. After inquiring about the service, I got a very fast reply and and within a week an appointment. Price is definitely fair. Had to do many more repairs than originally anticipated but did it all at the same moment. Price is definitely fair and service very good. Highly recommend this company.
js_loader

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de hardheid van mijn kraanwater testen?

Je kunt teststrips gebruiken voor een snelle controle of druppeltests voor meer nauwkeurigheid. Beide methoden worden geleverd met kleurgecodeerde tabellen om je te helpen de resultaten te interpreteren.

Zijn er natuurlijke methoden om water te verzachten?

Je kunt water op een natuurlijke manier verzachten door een regentank te installeren. Regenwater is van nature zacht en kan gebruikt worden voor huishoudelijke doeleinden, behalve voor drinken. Deze methode vermindert kalkaanslag, bespaart energie en verlengt de levensduur van apparaten.

Heeft zacht water invloed op de smaak van mijn koffie of thee?

Zacht water verbetert de smaak van je koffie of thee als een maestro die een orkest stemt. Je zult een gladdere, schonere smaak opmerken omdat het geen mineralen bevat die de subtiele tonen van je kopje koffie of thee kunnen verstoren.

Is het gebruik van zacht water beter voor mijn aquarium?

Ja, het gebruik van zacht water is voordelig voor je aquarium. Het helpt kalkaanslag te voorkomen en bevordert gezondere vissen door een stabiele omgeving te bieden. Houd gewoon de pH-waarden in de gaten, want zacht water kan de zuurgraad beïnvloeden.

Hoe vaak moet ik het zout in mijn waterverzachter aanvullen?

Denk aan je waterontharder als een schatkist die regelmatige vullingen nodig heeft. Je zou elke maand het zout moeten controleren en bijvullen, zodat het ongeveer halfvol is. Dit garandeert dat je systeem werkt als een geoliede machine.

AQUA4U werkt enkel met de beste merken!